Nieuws

15-jarige Zwollenaar Luc Mats wint landelijke finale van de Kunstbende

Luc Mats wint de landelijke finale van de Kunstbende in Amsterdam
Luc Mats wint de landelijke finale van de Kunstbende in Amsterdam © Jeroen Nieuwenhuis
"Ik had niet echt op de winst gerekend", vertelt Luc Mats. De 15-jarige uit Zwolle vertegenwoordigde Overijssel in de muziek-categorie van de landelijke Kunstbendefinale in Amsterdam en won met zijn nummer Stay The Same. Hij nam het op tegen elf deelnemers uit andere provincies.
In maart van dit jaar won Luc de voorronde van Overijssel bij poppodium Hedon, waardoor hij de provincie mocht vertegenwoordigen bij de landelijke finale. De deelnemers werden beoordeeld door een jury uit de Nederlandse muziekindustrie. De jury sprak hem bij de prijsuitreiking lovend toe: "Als je zo live kan overtuigen en ook nog eens zelf produceert, ligt er een grote toekomst voor je in het verschiet."
De 15-jarige singer-songwriter heeft dankzij de winst een plek verworven op een groot festival. Ook won hij een splinternieuwe gitaar.
De winst kwam voor Luc als een verrassing. "De verschillende genres die daar zijn, zijn zo verschillend." De concurrentie viel hem dan ook niet mee: "Het zijn natuurlijk allemaal winnaars, dus het niveau is super hoog. Dan is het extra speciaal dat ik ook daarvan de beste ben."
Op zondag 3 juli is Luc Mats live te zien tijdens 'Gluren Bij De Buren'. Daar speelt hij drie akoestische sets.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.