Nieuws

Twee inzittenden van in Zwarte Meer neergestort vliegtuigje overleden

Hulpdiensten bij het Zwarte Meer nadat er een sportvliegtuigje neerstortte
Hulpdiensten bij het Zwarte Meer nadat er een sportvliegtuigje neerstortte © ProNews
De twee inzittenden van het vliegtuigje dat vanmorgen is neergestort, zijn overleden. Dat meldt de brandweer. Het gaat om twee mannen. De reddingsactie is nu een bergingsoperatie geworden. Het is nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren. Het toestel is neergestort in het Zwarte Meer tussen de Noordoostpolder en Overijssel.
Transavia heeft bevestigd dat het gaat om een toestel van de Lelystadse vliegschool 'Zelf Vliegen', waar onder meer toekomstige piloten van Transavia mee worden opgeleid. Het toestel wordt ook gebruikt voor particuliere lessen.
Een deel van het vliegtuig zou diep in de bodem zijn geschoten, vertelt Albert Post uit Genemuiden. De boer stond nabij zijn boerderij toen hij het vliegtuigje naar beneden zag komen.
"Je hoorde de motor aan en uit gaan, maar ze lessen hier wel vaker dus ik sla er niet altijd acht op. Even dacht ik nog dat ze aan het stunten waren, maar plots hoorde ik griezelig harde knallen. Het vliegtuigje vloog in brand en schoot in een rechte lijn naar beneden. Hij is als het ware zo het meer ingeboord", aldus Post .
De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het ongeval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.