Nieuws

Weer Statenlid weg: Arjan Hof (ChristenUnie) dient ontslag in

Arjan Hof, voorzitter CVV Achilles Enschede
Arjan Hof, voorzitter CVV Achilles Enschede © RTV Oost / Teun van der Velden
Arjan Hof verlaat de provinciale politiek. Het Statenlid wordt voor zijn partij ChristenUnie wethouder in de gemeente Twenterand. Hij wilde de functie in eerste instantie combineren met zijn werk als Statenlid, maar ziet daar nu toch van af. Opnieuw vertrekt dus een Statenlid voortijdig uit de Provinciale Staten.
Hof noemt zijn werk als Statenlid 'indrukwekkend en buitengewoon eervol'. "Binnen de Provinciale Staten van Overijssel heb ik me op tal van onderwerpen ingezet voor de inwoners van Overijssel en de verbinding gezocht én vaak gevonden tussen politiek en maatschappij. Wat wij hier als PS doen is beslist als zeer betekenisvol te beschouwen."
Als wethouder bij de gemeente Twenterand gaat Hof zich richten op plattelandsontwikkeling en natuur, maar ook op verkeer en de openbare ruimte. "Twenterand is een gave gemeente. Ik heb er enorm veel zin om me hier voor honderd procent in te zetten en ik kijk uit naar alle ontmoetingen en gesprekken."
Hof is het zoveelste Statenlid dat voortijdig vertrekt uit de provinciale politiek. Inmiddels is bijna een op de vier Statenleden deze periode vertrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.