Nieuws

Medewerkers IT-bedrijf Centric willen aangifte tegen eigenaar Gerard Sanderink

Gerard Sanderink
Gerard Sanderink © RTV Oost
Medewerkers van IT-bedrijf Centric komen in opstand tegen eigenaar Gerard Sanderink. De Ondernemingsraad onderzoekt of namens de medewerkers aangifte gedaan kan worden tegen Sanderink wegens fraude. Dat meldt het FD. Volgens het personeel is Sanderink verantwoordelijk voor de recente bestuurscrisis rond Centric en ze zijn bang dat die tot 'een implosie' van het bedrijf zal leiden.
De crisis rond Centric, al jaren een belangrijke leverancier van IT-systemen aan de overheid, bereikte begin deze maand een dieptepunt. Op 7 juni lekte via het FD uit dat de voltallige uitvoerende directie was opgestapt na een conflict met eigenaar Sanderink.
De affaire was aanleiding voor topman Taams om een enquêteverzoek aan de Ondernemingskamer op te starten.
Op de werkvloer heeft men de buik inmiddels vol van de grillig opererende Sanderink, blijkt uit onderzoek van de krant. Medewerkers stellen dat Sanderink heeft gefraudeerd toen hij 'buiten de executive board om rechtshandelingen namens Centric' startte. Daarbovenop zou Sanderink met persoonlijke dreigementen directieleden onder druk hebben gezet om zich tegen het enquêteverzoek van Taams te keren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.