Nieuws

Grote groep boeren bij politiebureau Zwolle, arrestant al snel vrijgelaten

Boeren blokkeren verkeersplein Zwolle
Boeren blokkeren verkeersplein Zwolle © News United / Stefan Verkerk
Een groot aantal boeren en sympathisanten heeft zich vanavond bij het politiebureau aan de Koggelaan in Zwolle verzameld. Daar zat de jongen vast die vanmiddag op de A28 bij Staphorst werd aangehouden en de boeren wilden hem vrij krijgen. Na een goed gesprek tussen enkele boeren en de politie, mocht de jongen mee naar buiten.
Honderden mensen, onder wie een grote groep boeren maar ook familie en vrienden van de jongen, kwamen naar het bureau. Al snel werd binnen een gesprek gevoerd over de vrijlating van de jongen. Toen de meeste mensen aankwamen bij het bureau, liep de jongen alweer naar buiten. De trekker die vanmiddag in beslag werd genomen blijft nog wel op het bureau.
Vervolgens werd opgeroepen om allemaal weer naar huis te gaan en werd iedereen bedankt voor de opkomst. Daar gaven de aanwezigen gehoor aan en net zo snel als iedereen zich bij het politiebureau had verzameld, vertrok men weer.
Bekijk beelden van het protest:
Boeren protesteren bij het politiebureau in Zwolle
Vervolgens ontstond een verkeerschaos in de richting van de A28. Het verkeersplein liep vast door een spontane blokkade door een groep boeren. Ook werd een hoop mest op de weg gestort. De politie probeerde te voorkomen dat trekkers de snelweg opgaan, wat niet altijd lukte. In beide richtingen ontstond een file die veel vertraging opleverde.
Mest op het verkeersplein Zwolle
Mest op het verkeersplein Zwolle © RTV Oost / Mark Bakker
Boeren blokkeren verkeersplein Zwolle
Boeren blokkeren verkeersplein Zwolle © News United / Stefan Verkerk

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.