Nieuws

Arnoud Odding vertrekt bij Rijksmuseum Twente en De Museumfabriek in Enschede

Arnoud Odding, directeur van het Rijksmuseum Twenthe.
Arnoud Odding, directeur van het Rijksmuseum Twenthe. © RTV Oost
Arnoud Odding vertrekt eind dit jaar als directeur van Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in Enschede. Dat meldt het museum op zijn site. Tien jaar nadat hij in 2012 was begonnen als directeur van Rijksmuseum Twenthe, keert hij terug naar zijn bureau O dubbel d, van waaruit hij strategische adviezen aan musea geeft.
Vanaf 2016 was Arnoud Odding niet alleen directeur van Rijksmuseum Twenthe maar ook van Museum TwentseWelle dat in 2018 de nieuwe naam ‘De Museumfabriek’ kreeg.

Meer publiek

“In tien jaar tijd hebben de beide musea op vele vlakken een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Stefan Kuks, voorzitter van de raad van toezicht van de beide musea op het vertrek van Odding. “De Raad van Toezicht heeft grote waardering voor de wijze waarop Arnoud Odding de beide musea heeft geleid, strategisch verder heeft ontwikkeld en het publieksbereik aanzienlijk heeft vergroot. Daar zijn we hem heel dankbaar voor. We zien Arnoud niet graag gaan, maar begrijpen ook dat hij na tien jaar een volgende stap wil zetten."
“Tien jaar lang mocht ik werken in de mooiste musea in de regio waar ik geboren en opgegroeid ben. Ik ben trots op dat wat we de afgelopen jaren met alle medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen bereikt hebben”, aldus Arnoud Odding. “Ik wens het team van de beide musea, en de inmiddels 240 vrijwilligers, een geweldig vervolg toe.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.