Nieuws

Deventenaar verdacht van plegen plofkraken in Duitsland

Enorme ravage na een plofkraak in Nordhorn. Het is niet bekend of de Deventenaar van deze specifieke plofkraak wordt verdacht.
Enorme ravage na een plofkraak in Nordhorn. Het is niet bekend of de Deventenaar van deze specifieke plofkraak wordt verdacht. © News United / Dennis Bakker
Een Deventenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij een plofkraakbende. De man is één van de dertien verdachten die zijn aangehouden in Nederland, België en Duitsland. De bende zou bij onze Oosterburen voor zo'n vier miljoen aan schade hebben aangericht met twaalf plofkraken.
Honderd politiemensen waren gisteren op de been om verdachten op te pakken en doorzoekingen te verrichten. Twee andere Nederlandse verdachten kwamen uit Amsterdam en Mierlo. De Deventenaar zit op dit moment in overleveringsdetentie. De rechter moet beslissen of hij aan Duitsland kan worden overgeleverd.
In Duitsland zijn de afgelopen jaren geregeld plofkraken op geldautomaten. Politie en justitie van Osnabrück zijn al langere tijd met een onderzoek bezig om verdachten van plofkraken, die vaak in Nederland wonen, op te sporen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.