nieuws

Aangifte van verwaarlozing paarden bij failliete stal in Mariënheem

Paarden verwaarloosd bij stal in Mariënheem
Paarden verwaarloosd bij stal in Mariënheem © iStock
De eigenaresse van een paardenopvangcentrum heeft aangifte gedaan van verwaarlozing van enkele paarden en pony's van een failliete paardenstal in Mariënheem, bij Raalte.
De verwaarlozing kwam onlangs aan het licht tijdens een veiling van paarden van de failliete stal. Eén pony was er zo slecht aan toe dat een dierenarts het zwangere dier heeft laten inslapen. Samen met een andere vrouw heeft de aangeefster nog een hengst gered uit de failliete stal.

"Dekhengst stond veertien jaar alleen op stal"

Het dier heeft volgens deskundigen veertien jaar lang alleen maar op stal gestaan. Het dier was sterk vermagerd. De kritiek van de paardenliefhebbers richt zich op de curator in het faillissement van de paardenstal. Die curator zou zich onvoldoende hebben bekommerd om de dieren.
In een artikel in de paardenkrant bijt de Zwolse advocate van zich af. Zij beweert dat de dieren tijdens het faillissement verzorgd zijn. Volgens haar maken de critici zich schuldig aan smaad.

Beelden verwaarloosde pony op Facebook

De verwaarloosde hengst komt inmiddels op krachten bij een paardenopvangcentrum in Gelderland. De aangeefster heeft de beelden van de pony op Facebook gezet. Daarop krijgt zij veel reacties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.