Nieuws

Update: Brandweer opnieuw naar door brand verwoeste monumentale boerderij in Enschede

Brand verwoest monumentale boerderij in Enschede
Brand verwoest monumentale boerderij in Enschede © News United / Dennis Bakker
Weer is het raak bij het monumentale pand Erve 't Kromhof in Enschede. Vlammen sloegen vanochtend metershoog uit het dak van de boerderij op het terrein. Vanmiddag moest de brandweer opnieuw uitrukken om na te blussen, nadat er opnieuw flinke rookwolken te zien waren.
In januari 2021 beschadigden vlammen al hetzelfde pand.
Opnieuw rookwolken boven verwoeste boerderij Enschede
Opnieuw rookwolken boven verwoeste boerderij Enschede © News United / Dennis Bakker
Een grote rookwolk hing boven de leegstaande tweekapsboerderij aan de Heutinkstraat. Met verschillende eenheden probeerde de brandweer het vuur onder controle te krijgen, maar inmiddels is al duidelijk dat de vlammen een dusdanig spoor van verwoesting achterlaten dat het pand zwaar beschadigd is. De spuitgasten lieten het vuur 's ochtends gecontroleerd uitbrandden, maar konden 's middags dus weer terug.
Brand verwoest monumentale boerderij in Enschede
De brand brak vanochtend rond 06.30 uur uit. De rookwolk trekt richting de wijk Hogeland, waar bewoners al asresten op hun auto's vinden.

Erve 't Kromhof

Erve 't Kromhof is gebouwd in het begin van de negentiende eeuw en geldt ondanks de vervallen staat als gemeentelijk monument. Naast de tweekapsboerderij met voorhuis (uit 1950) staat op het complex nog een kleine boerderij, die tegenwoordig functioneert als schuur. Eind dertiende eeuw werd al melding gemaakt van het bestaan van Erve 't Kromhof.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.