Nieuws

Documentaire ‘Lotte, het meisje achter de foto’ bij RTV Oost

Lotte's ouders Janneke en Ralf
Lotte's ouders Janneke en Ralf © RTV Oost
Begin 2021 werd de 14-jarige Lotte aan de rand van bedrijventerrein Het Wendelgoor in Almelo door een misdrijf om het leven gebracht. Wat doet het met je als je je kind op zo’n vreselijke manier verliest? In de documentaire ‘Lotte, het meisje achter de foto’ doen haar ouders hun verhaal. De documentaire wordt maandag 4 juli uitgezonden op TV Oost.
Haar foto is intussen haast iconisch: een olijke puber, veertien lentes jong nog maar, vrolijk kijkend in de camera. Het portret haalde vrijwel alle media in ons land. Nederland was geschokt toen begin 2021 in een sloot aan de rand van een bedrijvenpark het levenloze lichaam van een jong meisje werd ontdekt. Twee broers werden veroordeeld tot de maximale jeugdstraffen voor betrokkenheid bij haar gewelddadige dood. In een uitgebreid en indringend portret vertellen ouders Ralf en Janneke over Lotte en hoe ze met fraaie herinneringen hun omgebrachte dochter levend houden.
‘Lotte, het meisje achter de foto’ zie je maandag 4 juli om 17.30 uur op TV Oost. De documentaire wordt elk uur herhaald. Daarna kun je de documentaire online terugkijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.