Nieuws

Drugslijn van Curaçao naar Oost-Nederland opgerold; invallen en arrestaties in Enschede en Hengelo

Politie en justitie rollen een omvangrijke cocaïnelijn vanuit Curaçao op
Politie en justitie rollen een omvangrijke cocaïnelijn vanuit Curaçao op © RTV Oost
De politie heeft vanavond in dertien panden in Duitsland en Nederland invallen gedaan in verband met het drugssmokkel en drugshandel vanuit Curaçao naar Oost-Nederland. Alleen in Nederland zijn er al zes mensen gearresteerd. Ook in Enschede en Hengelo vonden invallen plaats.
De gearresteerden - waaronder meerdere personen uit Overijssel - worden verdacht van de handel in en het smokkelen van cocaïne. Politie en justitie denken dat met de invallen en arrestaties een omvangrijke cocaïnelijn is opgerold die liep van Curaçao naar Oost-Nederland.
Bij de invallen vond de politie "een grote hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk cocaïne", vertelt woordvoerder Chantal Westerhoff in KlaarWakker bij RTV Oost. "Ook hebben we luxe goederen en veel geld in beslag genomen."
Naast Enschede en Hengelo, werden er donderdagavond doorzoekingen in Silvolde, Vlaardingen, Wateringen, Delft, IJmuiden, Amsterdam, Megchelen en Vreden (Duitsland) gedaan. De invallen vonden plaats in woningen, loodsen en schuren.

Drugshonden en Defensie doen mee

Geld- en drugshonden en een bijzondere zoekploeg van Defensie zochten in kleine ruimtes, ruimtes met weinig licht en ruimtes waarin het mogelijk onveilig was. Die zoektocht ging tot diep in de nacht door.
Ook werd er een speciale grondradar ingezet. Zo’n radar kan enkele meters in de grond kijken. Andere specialistische apparatuur werd gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

Geld, gegevensdragers en administratie

Bij de actie werden hoeveelheden contant geld, gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Zaken die tijdens een eventuele rechtszaak als bewijs kunnen dienen.
Politie en justitie doen geen mededelingen over de hoeveelheid coke die is aangetroffen. Wel laat Westerhoff weten dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.