Nieuws

Politie dreigt herkenbare beelden te delen van boeren die huis van minister bezochten

Politie dreigt beelden te plaatsen van boeren die huis van minister bezochten
Politie dreigt beelden te plaatsen van boeren die huis van minister bezochten © Politie
De politie dreigt herkenbare beelden te delen van elf boeren die aan het rellen waren bij het huis van minister Christianne van der Wal in Hierden. Vandaag plaatst de politie foto's waarop de relschoppers nog onherkenbaar zijn. Wie zich voor woensdag niet heeft gemeld, komt zonder balkje op het web.
Afgelopen dinsdag ging het helemaal mis bij het huis van de minister voor Natuur en Stikstof, toen demonstranten onder meer een politieauto vernielden. "De situatie was zo onveilig dat er niet direct ingegrepen kon worden", aldus een woordvoerder.

Foto's

"Je weet zelf wel of je betrokken bent geweest bij de vernielingen en intimidaties in Hierden", staat in het persbericht van de politie. "En als je twijfelt, dan herken je jezelf vast en zeker op de foto’s. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen."
Politiechef Janny Knol noemt het "onacceptabel hoe op sommige plaatsen in onze eenheid politiemensen zijn belaagd en in het nauw zijn gedreven". Volgens Knol voelden sommige collega's zich genoodzaakt "om op de noodknop te drukken", waardoor er direct versterking komt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.