Nieuws

Slachtoffer woningoverval Hengelo blijkt ontvoerd, verdachte aangehouden

Woningoverval aan de Carl Muckstraat in Hengelo
Woningoverval aan de Carl Muckstraat in Hengelo © Google Streetview
Bij de woningoverval in gisteravond in Hengelo is een oudere man korte tijd ontvoerd geweest. Dat meldt de politie vandaag. Het slachtoffer werd in zijn huis belaagd door een 36-jarige man uit Hengelo en werd gedwongen met de overvaller mee te rijden in een grijze Renault Clio. Het slachtoffer raakte gewond en de overvaller is later aangehouden.
De oudere man werd gisteravond rond negen uur eerst in zijn huis aan de Carl Muckstraat bedreigd en mishandeld. Daarna pakte de 36-jarige overvaller de sleutels van de Renault Clio van het slachtoffer en dwong hij hem in te stappen. Met hoge snelheid reed de auto weg en stopte later in de Dinant Dijkhuisstraat in Hengelo. Daar wist het slachtoffer te ontsnappen en alarm te slaan.

Hoge snelheid

De overvaller ging er opnieuw met hoge snelheid vandoor. Niet veel later kreeg de politie een melding dat de gestolen auto in de Elshofstraat in Enschede zou staan. De verdachte werd even later aangetroffen in de Ringoverstraat en aangehouden.
Het slachtoffer raakte gewond bij de mishandeling in zijn huis en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Ondanks dat er een verdachte is aangehouden, wil de politie meer informatie over de overval.
De politie zoekt naast getuigen ook mensen die tussen 21.00 en 23.00 de grijze Renault Clio met hoge snelheid in Hengelo of Enschede hebben zien rijden of daar beelden van hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.