nieuws

Grote sloop van ziekenhuis Weezenlanden in Zwolle pas na de zomervakantie

De sloop van de oude ziekenhuislocatie Weezenlanden in Zwolle is al begonnen, maar pas na de zomervakantie gaan de eerste gebouwen tegen de vlakte. Tot die tijd worden alle gebouwen leeggehaald en zal asbest worden verwijderd.
Het afbreken van de ziekenhuisgebouwen gebeurt stukje bij beetje. Er zal daarbij geen gebruik worden gemaakt van sloopkogels. Dit om secuur te kunnen werken en om hinder te voorkomen. In de zomer van 2016 moet alles weg zijn. Vastgoedontwikkelaar Novaform vertelde dat dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst, die werd gehouden in het dominicanenklooster naast het oude ziekenhuis. Enkele tientallen inwoners van Assendorp lieten zich bijpraten over de sloop en over de nieuwbouw die er over een paar jaar gaat komen.

Overlast in directe omgeving

Inwoners die in de directe omgeving van de bouwlocatie wonen kunnen met enige overlast te maken krijgen. Bijvoorbeeld door trillingen en vrachtverkeer. De vastgoedontwikkelaar zegt dat de overlast tot een minimum wordt beperkt, onder meer omdat er speciale maatregelen worden getroffen.
Zo zal het vrachtverkeer vaste routes gaan rijden. Ook worden er maatregelen genomen om de hoeveelheid stof die bij de sloop vrijkomt te beperken. Zo zal er een grote hoeveelheid water naar binnen worden gespoten. Op die manier is al het steen en beton kletsnat en blijft de hoeveelheid stof tijdens het breken beperkt.

Kunstwerken van waarde worden opgeslagen

Vanuit het publiek kwamen er vragen over wat er met de kunstwerken gebeurt in de oude ziekenhuisgebouwen. Volgens de directeur zullen kunstwerken die nog van waarde zijn voorzichtig worden verwijderd en worden opgeslagen. Daarover zijn afspraken gemaakt met sloopbedrijf Boverhof die deze klus gaat uitvoeren.
Ook maakte iemand zich zorgen over de vleermuizen die in sommige gebouwen wonen. De directeur van Novaform zegt dat er in de omgeving nieuwe plekken worden gecreëerd, waar deze dieren uit zichzelf naartoe zullen gaan. Eén van die plekken is het provinciehuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.