Nieuws

Herdenkingsdienst op voormalige Vliegbasis Twenthe voor verongelukte vlieginstructeur

Vliegbasis Twenthe
Vliegbasis Twenthe © ANP
Op voormalige Vliegbasis Twenthe wordt dinsdag een herdenkingsdienst gehouden voor de vlieginstructeur die eerder deze week bij een crash in het Zwarte Meer om het leven is gekomen. De 63-jarige man uit Oosterbeek was in het verleden als jachtvlieger gestationeerd op Vliegbasis Twenthe.
De man zat samen met een 24-jarige man uit Zeewolde in het toestel van een vliegschool uit Lelystad. De vliegschool leidt onder meer toekomstige piloten van Transavia op en wordt ook gebruikt voor particuliere lessen.
Beide mannen kwamen om het leven toen het vliegtuig door nog onbekende oorzaak in het Zwarte Meer bij Kampen stortte. Hulpdiensten hebben het toestel en de slachtoffers dinsdagavond geborgen.
De familie van de 63-jarige piloot noemt hem in een bericht op LinkedIn een vliegenier in hart en nieren, met meer dan 40 jaar ervaring. Ook schrijven zij: "We kunnen niet onder woorden brengen hoeveel pijn dit doet en waarom dit juist hem moest gebeuren, maar we vinden troost in de gedachte dat hij deed wat hij het liefst deed op dat moment."
Met de herdenkingsdienst op Vliegbasis Twenthe wil de familie zijn laatste wens in vervulling laten gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.