Nieuws

Martin Kniest overbrugt afstand mens en arbeid met nieuw boek over wasstraat

Het is inmiddels al weer een anderhalf jaar geleden dat de medewerkers van de wasstraat in Deventer op televisie te zien waren. Nu gaat het verhaal verder in de vorm van een boek. Gisteren werd het boek genaamd 'De wasstraat' gepresenteerd.
'Er zijn geen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar arbeid met afstand tot mensen.' Met deze insteek werkt Martin Kniest in zijn wasstraat samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. In het boek gaat hij in op de persoonlijke verhalen van zijn medewerkers en hoe hij als ondernemer steun weet te bieden aan deze mensen. Met dit boek wil hij laten zien hoe hij, met zijn werknemers, de afstand tussen arbeid en mens weet te overbruggen.

Houvast

Ook probeert Kniest ondernemers met dit boek een houvast te geven waarmee ze zelf ook hun weg kunnen vinden in het sociaal domein. Daarnaast richt het boek zich tot bestuurders en ambtenaren die een grote rol kunnen gaan spelen in het overbruggen van de afstand tussen arbeid en mens.

Herkenning

Voor de werknemers is het niet de eerste keer dat hun verhalen gebruikt worden. Eerder is er al een documentaire gemaakt over de wasstraat. De serie is niet meer op televisie te zien, maar de werknemers worden nog steeds herkend. "Ik word constant aangesproken en mensen zeggen: 'Hoi Tim, alles goed?' Dat is wel heel leuk", vertelt medewerker Tim.
Alles wat Kniest verdient aan het boek, gaat hij gebruiken voor het opleiden van werknemers.
Boek over wasstraat

Groot Onderhoud

Vorige maand was Martin Kniest te gast in het Radio Oost programma Groot Onderhoud. Daar sprak hij uitvoerig over zijn drijfveren en hoe hij 'mensen met een rugzakje' aan het werk helpt. De uitzending is online terug te luisteren als podcast en via uitzending gemist.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.