Nieuws

Mannen uit Bathmen en Holten wachten herkenbare foto's niet af en melden zich bij politie na rellen Hierden

Politie dreigt beelden te plaatsen van boeren die huis van minister bezochten
Politie dreigt beelden te plaatsen van boeren die huis van minister bezochten © Politie
Een 23-jarige man uit Bathmen is vandaag aangehouden in verband met de rellen in Hierden van dinsdag. De man meldde zich op het bureau nadat de politie vanochtend onherkenbare beelden publiceerde van verdachten van de rellen. Vanavond meldde de politie dat ook 46-jarige man uit Holten zich ook heeft gemeld naar aanleiding van de oproep.
De politie meldde vanochtend de beelden herkenbaar te publiceren als de verdachten zich niet zouden melden. De 23-jarige wilde dat niet afwachten en meldde zich op het bureau. Hij is aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Ook de 46-jarige man is aangehouden en wordt verdacht van openlijke geweldpleging in Hierden.
Dinsdag ging het helemaal mis bij de woning van de minister Van der Wal van Natuur en Stikstof in Hierden. Demonstranten braken door een politieafzetting en vernielden onder meer een politieauto.
"Je weet zelf wel of je betrokken bent geweest bij de vernielingen en intimidaties in Hierden", aldus de politie over de verdachten. "En als je twijfelt, dan herken je jezelf vast en zeker op de foto’s. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.