Nieuws

Geen voorstelling Theater Gajes tijdens Deventer op Stelten door positieve coronatest speler

Gajes treedt niet op vanwege coronabesmetting
Gajes treedt niet op vanwege coronabesmetting © RTV Oost / Bart Kieft
Theater Gajes heeft een beroerde jubileumeditie van Deventer op Stelten. Werd gisteren de voorstelling Odyssee onderbroken door noodweer, vandaag gaat de voorstelling helemaal niet door vanwege een positieve coronatest bij één van de spelers.
De speler is niet te vervangen en de rol is dermate belangrijk dat de voorstelling zonder dit personage niet door kan gaan. "Wij balen er allemaal ontzettend van, maar de gezondheid van de spelers, medewerkers en het publiek gaan voor."
De voorstelling ging gisteravond wel van start, maar kon uiteindelijk niet afgemaakt worden vanwege de buien die over de stad trokken. Vanavond stond de voorstelling voor 22.30 uur gepland in het Worpplantsoen, maar daar is nu een streep door gezet.
Geen optreden Theater Gajes
Geen optreden Theater Gajes © RTV Oost / Bart Kieft

Jubileumeditie

Het is de 25e editie van het internationale theaterfestival in de Deventer binnenstad. Er zijn in totaal ruim 130 nationale en internationale topvoorstellingen te zien op 15 locaties in en rondom het centrum. Op het programma staan 25 theatergezelschappen uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland.
De hoogtepunten van Deventer op Stelten zie je zondagavond 3 juli om 17.10 uur op TV Oost. De uitzending wordt om 19.10, 21.10 en 23.10 uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.