nieuws

CDA Zwolle: maak parkeren in binnenstad overal gratis voor mindervaliden

CDA wil gratis parkeren in Zwolle voor mindervaliden
CDA wil gratis parkeren in Zwolle voor mindervaliden © RTV Oost / Rogier van den Berg
Mindervaliden moeten overal in de binnenstad van Zwolle gratis kunnen parkeren. Dat zegt het CDA, die zegt dat mindervaliden die de binnenstad willen bezoeken nu problemen tegenkomen. De voor mindervaliden beschikbare parkeerplaatsen zijn namelijk vaak allemaal bezet, waardoor anderen geen gebruik meer kunnen maken van die plekken.
Naast dat de speciale parkeerplaatsen vaak bezet zijn, is het voor mindervaliden vaak onmogelijk om op een betaalde plek te parkeren, omdat de parkeerautomaat te ver weg staat of te hoog is voor bijvoorbeeld rolstoelers.
Het CDA wijst op de ambitie van Zwolle om in de top-10 van meest gastvrije steden te staan. Die ambitie zou volgens de fractie ook voor mindervaliden moeten gelden. De fractie wil dat de gemeente gaat zorgen voor een passende betalingsoplossing, maar wil dat parkeren uiteindelijk kosteloos wordt voor mindervaliden. Dat zou de stad volgens het CDA echt gastvrij maken, zoals in 's Hertogenbosch, Groningen en Maastricht, waar mindervaliden gratis overal gratis parkeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.