nieuws

Vijf bedrijven in Overijssel failliet, installatiebedrijf krijgt uitstel van betaling

Vijf bedrijven failliet
Vijf bedrijven failliet © RTV Oost
De rechtbank in Overijssel heeft vijf bedrijven failliet verklaard. Eén bedrijf verkeert in betalingsproblemen en is uitstel van betaling verleend.
Onder die bedrijven is pompenbedrijf Rodelta Pumps International in Hengelo. Er rust geen zegen op het bedrijf. Rodelta ging in het vorige decennium al drie keer eerder failliet, twee keer als VDA en in 2007 als Rodelta.

In opspraak

De rechtbank heeft ook het faillissement uitgesproken over Staal Participaties NV, oorspronkelijk gevestigd in Hengelo. Het bedrijf raakte vorig jaar in opspraak vanwege een dwangsom van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Staal Participaties zou illegaal effecten hebben verkocht en niet aan de informatieplicht voldoen. Daarnaast eiste Staalbankiers dat het bedrijf zijn naam zou wijzigen omdat Staal een onderdeel heeft met dezelfde naam. In hoeverre het faillissement met beide zaken verband houdt is onbekend. 
Naast bovenstaande faillissementen verklaarde de rechtbank de financiële holding Maro beheer BV in Enschede, Altez BV in Vroomshoop en Sat 2000 in Enschede failliet.

Uitstel van betaling

De rechtbank verleende uitstel van betaling aan Installatie Techniek Vriezenveen. Het bedrijf is volgens de eigen website in 2008 ontstaan als opvolger van het 112 jaar bestaande Voerknecht Installatiebedrijf BV.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.