Betaald voetbal

Oranjeleeuwinnen winnen van stug Finland tijdens uitzwaaiwedstrijd in Enschede

Vivianne Miedema legt aan voor de 1-0 tegen Finland
Vivianne Miedema legt aan voor de 1-0 tegen Finland © ANP
De Oranjevrouwen hebben de laatste wedstrijd in aanloop naar het EK weten te winnen. Tijdens de zogenoemde uitzwaaiwedstrijd in De Grolsch Veste werd er in een moeizame wedstrijd met 2-0 gewonnen van Finland.
Jill Roord uit Oldenzaal startte in de basis en ook zij kon niet voorkomen dat er in het eerste halfuur in Enschede weinig te genieten viel. Welgeteld één bal kwam er in het eerste halfuur tussen de palen, maar het afstandsschot van Miedema was een eenvoudige prooi voor de Finse doelvrouw Korpela. Toch kwamen de Oranjeleeuwinnen op voorsprong toen Miedema opnieuw de ruimte kreeg om uit te halen en nu hard raak schoot. Twee minuten later leek het ook gelijk 2-0 te worden, maar het doelpunt van Van De Donk werd afgekeurd omdat Miedema daarvoor een overtreding had gemaakt.

Kansen blijven schaars

Na rust mochten ook FC Twente-verdedigers Marisa Olislagers en Kerstin Casparij invallen. De Finse vrouwen hielden het veld klein bij balbezit van Oranje, waardoor het voor de ploeg van Mark Parsons lastig voetballen was. Het baltempo was ook te laag, waardoor ook in de tweede helft de kansen schaars waren. Met nog twintig minuten te gaan werd de score dan toch verdubbeld, toen Pelova, de vervangster van Roord, Miedema in staat stelde om haar tweede van de avond te maken.
Een dikke tien minuten voor tijd kreeg Finland een dot van een kans op de aansluitingstreffer, maar Rantanen strafte het foutje van Janssen niet af en schoot over. Aan de andere kant was er nog een schot van Casparij, maar er werd niet meer gescoord in Enschede.

EK

Volgende week zaterdag trappen de Oranjeleeuwinnen het EK af in Sheffield tegen Zweden. Vervolgens wacht vier dagen later Portugal en wordt de poulefase op 17 juli afgesloten tegen Zwitserland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.