Nieuws

Terugblik Deventer op Stelten 2022: nieuw elan na lastige herstart

Kleinere acts in de binnenstad bij Deventer op Stelten 2022
Kleinere acts in de binnenstad bij Deventer op Stelten 2022 © RTV Oost / Bart Kieft
Met spraakmakend jongerentheater, meer spreiding van voorstellingen en ongeveer 100.000 bezoekers heeft Deventer op Stelten met nieuw elan een herstart gemaakt na de coronaperiode. Kritiek was er op het wegblijven van grote acts op de grote stadspleinen, maar er was vooral enthousiasme over de terugkeer van een groots festival met internationale allure.
Terugblik Deventer op Stelten 2022
De 25ste editie van het festival nam onder stralende weersomstandigheden bezit van de Deventer binnenstad en directe omgeving. Als nasleep van de coronacrisis koos de vernieuwde organisatie voor spreiding en voorzichtigheid. Locaties als de voormalige ROTO Smeets-fabriek en het Venenpark net buiten de binnenstad waren nieuw. Het Havenkwartier, ook buiten de binnenstadroute, werd een bruisende hotspot van jong talent bij festival Poolshoogte..
Grote drukte bij een voorstelling tijdens Deventer op Stelten in de Raambuurt
Grote drukte bij een voorstelling tijdens Deventer op Stelten in de Raambuurt © RTV Oost / Bart Kieft
De herstart na de coronaperiode was lastig, met het afbreken van een voorstelling donderdagavond van het Deventer gezelschap Gajes door heftig noodweer. Vrijdag kon de voorstelling van Gajes helemaal niet doorgaan door een coronabesmetting bij een acteur met een cruciale rol.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.