nieuws

Curatoren willen KPMG aansprakelijk stellen voor faillissementstekort Weyl Enschede

Geld
Geld © Thinkstock
Het faillissement van de Enschedese runderslachterij Weyl kan voor accountant KPMG verregaande financiële consequenties krijgen. De curatoren Jacques Daniels en Jeroen Stekelenburg willen de huisaccountant aansprakelijk stellen voor het faillissementstekort van 150 miljoen euro, meldt de Twentsche Courant Tubantia.
Ze vinden na onderzoek dat het accountantsbureau bij een deugdelijke controle van de jaarrekeningen had kunnen vaststellen dat er op grote schaal en gedurende meerdere jaren is gefraudeerd bij Weyl. Daarover is door de curatoren een klacht ingediend bij de Accountantskamer in Zwolle, aldus de krant. Als de tuchtrechter tot dezelfde conclusie komt, willen de curatoren via een civiele procedure het faillissementstekort of in elk geval een deel daarvan verhalen op KPMG.
De eigenaar-directeur van Weyl en de financieel directeur van het voormalige slachtbedrijf zijn eerder al veroordeeld tot gevangenisstraffen. Het duo zou van 2001 tot aan het faillissement in 2010 voor tientallen miljoenen euro's hebben gefraudeerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.