nieuws

Celstraf voor man uit Haaksbergen voor overvallen op snackbar en woning

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een man uit Haaksbergen moet twee en een half jaar de cel in voor twee overvallen die hij in zijn woonplaats pleegde. Dat heeft de rechter bepaald. De straf is twee maanden hoger dan tegen de overvaller was geëist.
Verder moet de man zich laten behandelen aan zijn verslavingen en persoonlijkheidsproblematiek. Ook mag hij in ieder geval gedurende zijn proeftijd van drie jaar niet in Haaksbergen komen.
De man pleegde in maart 2014 een overval op een snackbar. De man had een donkere panty over zijn hoofd getrokken en bedreigde de snackbareigenaar met een pistool. De overvaller sloeg met een buit van 420 euro op de vlucht.
Drie dagen later pleegde hij een overval op een woning van een vrouw die hij kende. Hij belde in eerste instantie aan, maar de vrouw deed niet open omdat ze met een gebroken been op de bank lag. De man gooide enkele uren later een steen door de ruit en ging er vervolgens met een tasje met een portemonnee en geld vandoor. De politie betrapte de man en vond ook een nepwapen dat vermoedelijk bij de overval op de cafetaria was gebruikt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.