Nieuws

Rijkswaterstaat: 'werk thuis als er veel vertraging is door boerenprotesten'

Trekkers bij een boerenprotest
Trekkers bij een boerenprotest © ANP
Rijkswaterstaat adviseert thuis te werken als het écht druk wordt op de weg vanwege de boerenprotesten. De omvang van de mogelijke protestacties is nog onduidelijk. "Maar er zijn voldoende signalen om dit advies nu te geven", zegt een woordvoerder.
Weggebruikers moeten de hele dag rekening houden met extra reistijd en eventuele vertraging. Als je toch besluit de weg op te gaan, doe je er volgens de wegbeheerder verstandig aan om eten en drinken mee te nemen voor als je onverhoopt in de file komt te staan.

Extra maatregelen

Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs en wegverkeersleiders in. "Zo hebben we zowel op de weg als vanuit de verkeerscentrales goed zicht op de ontwikkelingen op de snelwegen en kunnen we indien nodig extra maatregelen nemen. Denk aan het aanpassen van de snelheid of het verkeer omleiden om zoveel mogelijk te voorkomen dat weggebruikers de file in rijden en geen kant op kunnen."
Wat er precies gaat gebeuren, is nog onduidelijk. De boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) zei dit weekend zelf ook geen idee te hebben. "Maar dat er wat gaat gebeuren, dat is wel zeker. Dat lees en hoor je overal", aldus vicevoorzitter Jos Ubels zaterdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.