Sport

Programma: EK vrouwen begint, oefenvoetbal bij de mannen en softbalsters weer aan de bak

Jill Roord (links) gaat met Oranje beginnen aan het EK
Jill Roord (links) gaat met Oranje beginnen aan het EK © Orange Pictures
Ondanks dat de meeste competities stilliggen, wordt er nog genoeg gesport in deze zomermaand. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Betaald voetbal

De clubs uit het betaald voetbal spelen deze week weer oefenduels. PEC Zwolle is de eerste die in actie komt. Woensdag gaat het op bezoek bij Katwijk, de kampioen van de Tweede Divisie. Vrijdagavond speelt de ploeg tegen FC Emmen in eigen stadion. Heracles Almelo speelt opnieuw twee dagen achter elkaar. Vrijdag gaat het op bezoek bij SC Verl en zaterdag bij Preussen Münster. Zaterdag komt ook Go Ahead Eagles in actie. Die ploeg speelt bij VfB Oldenburg. FC Twente zou zaterdag in actie komen tegen Fortuna Düsseldorf, maar dat duel is door de lokale autoriteiten verboden.

Amateurvoetbal

Ook de amateurs zijn zich alweer aan het voorbereiden op komend seizoen. Zaterdag gaat de nieuwe Vierde Divisionist d'Olde Veste'54 op bezoek bij SVZW in Wierden. Diezelfde middag zou SC Genemuiden op eigen veld HHC Hardenberg ontvangen, maar dat duel is op verzoek van de thuisploeg afgelast.

Vrouwenvoetbal

Voor de vrouwen van Oranje gaat komend weekend het EK in Engeland van start. De ploeg, met Jill Roord uit Enschede en vijf speelsters van FC Twente Vrouwen, speelt zaterdag tegen Zweden. Volgende week zijn Portugal en Zwitserland de andere tegenstanders in de groep. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kwartfinales. Woensdag is het openingsduel tussen Engeland en Oostenrijk. Nederland is de titelhouder.

Softbal

Voor de softbalsters gaat het tweede gedeelte van het seizoen in de Hoofdklasse van start. Na een kleine maand zomerstop staan speelrondes 21 en 22 op het programma. Tex Town Tigers speelt zaterdag de topper tegen Olympia. Het is het duel tussen de nummers twee en een.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.