Betaald voetbal

Vlap nu definitief van FC Twente: "Het is een prachtclub om voor te voetballen”

Michel Vlap
Michel Vlap © FC Twente Media
Michel Vlap zette maandagmiddag definitief zijn handtekening onder een contract bij FC Twente. De middenvelder tekent voor drie seizoenen, met een optie voor nog een seizoen. De 25-jarige Fries sluit vandaag nog aan bij het trainingskamp in Duitsland.
Vlap is zelf erg blij om nu definitief speler te zijn van FC Twente: “Iedereen heeft afgelopen seizoen gezien dat ik met veel plezier bij FC Twente heb gespeeld, het is een prachtclub om voor te voetballen”.

Europees voetbal

“Ik voel me gewaardeerd bij FC Twente en ik was ook blij dat ze mij definitief wilden overnemen. Dat geeft toch meer rust en zekerheid en daardoor kun je je nog meer op het voetbal focussen", vervolgt Vlap, die ook uitkijkt naar het spelen van Europees voetbal.
"Vorig seizoen was het behalen van Europees voetbal een prachtige beloning voor het team en ik ben blij dat ik er nu ook bij mag zijn om het echt mee te maken. Het wordt namelijk ook mijn eerste keer Europees spelen. Het is niet vanzelfsprekend dat we het succes van vorig jaar opnieuw behalen, maar we gaan er wel alles aan doen om er weer een heel mooi seizoen van te maken. Ik kijk er naar uit.”
Vlap content met terugkeer: "Heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad"

Nieuwe stappen

Ook Jan Streuer is in zijn nopjes met het aantrekken van Vlap: “We wilden Michel heel graag voor FC Twente behouden. Uiteindelijk is de club er in geslaagd Michel definitief over te nemen van Anderlecht en daar zijn we heel blij mee.
"Michel heeft vorig seizoen een belangrijk aandeel gehad in het sportieve succes en de ontwikkeling van de ploeg. We hebben de verwachting dat hij bij FC Twente nieuwe stappen kan maken en daarmee van nog meer waarde kan zijn voor de ploeg. Michel is bovendien een heel fijne en gedreven speler die je graag in de selectie wilt hebben”, sluit Streuer af.

El Maach

Naast Vlap sluit ook Issam El Maach aan bij het trainingskamp in het Duitse Kamen. De doelman, die vorig seizoen tot vijf wedstrijden in de hoofdmacht van RKC Waalwijk kwam, is deze week op proef bij FC Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.