Nieuws

Protesten en landbouwvoertuigen bij Zwolse distributiecentra verboden door noodverordening

Protest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle
Protest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle © ANP / Vincent Jannink
In Zwolle geldt rondom de twee supermarktdistributiecentra een noodverordening. Daardoor mag iedereen die binnen een van de twee aangewezen gebieden is, worden gesommeerd weg te gaan. Daarnaast zijn landbouwvoertuigen niet meer op die locaties toegestaan. Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, mag er worden ingegrepen.
Het gaat om de gebieden rondom de Jumbo Hub aan de Bohemenstraat en het distributiecentrum van de Albert Heijn aan de Galvaniweg. Demonstranten mogen daar niet langer de toegang naar de bedrijven blokkeren.

Drank

Snijders kwam tot dat besluit, omdat winkels in de regio daadwerkelijk 'forse voorraadproblemen' krijgen. Ook stelt de burgemeester dat meerdere gesprekken met de actievoerders niet tot opheffing van de blokkades hebben geleid.
Daarnaast zouden 'groepen demonstranten minder aanspreekbaar zijn geworden door het gebruik van alcohol.' Vanwege het drankgebruik, is ook het bij je hebben of drinken van alcohol op de aangewezen locaties verboden.
De noodverordening is zeker 48 uur geldig en is op maandagavond om 22.45 uur ingegaan.

Dringend verzoek

Eerder op de avond deden burgemeesters Dadema (Raalte), König (Deventer) en Snijders (Zwolle) nog het dringende verzoek de blokkeeractie om acht uur in de avond af te breken. Maar daar werd in geen van de drie gemeenten gehoor aan gegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.