Nieuws

Geen verkeersongeluk, maar misdrijf: dode man gevonden in auto Hengelo

In een auto in Hengelo is gisteravond een dode man gevonden. De politie dacht eerst dat hij was overleden door een verkeersongeluk, maar denkt nu dat er "vermoedelijk sprake is van een misdrijf".
De man werd iets voor middernacht op de Parallelweg LS, vlakbij het station, gevonden. De auto stond daar tegen een lantaarnpaal. Wie het slachtoffer is, is nog niet bekend.
Bij de politie kwam een melding van een verkeersongeluk binnen, maar op basis van sporen bij de auto denkt de politie toch dat het om een misdrijf gaat. "We hebben ook aanwijzingen dat er geschoten is", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer. De auto is vannacht afgezet met witte doeken.
Dit zijn beelden van vanmorgen:
De ochtend na de vondst van de dode man in Hengelo
Er is nog geen verdachte aangehouden. "Daar zijn we druk naar op zoek", zegt Westerhoff. Via Twitter vraagt de politie om in contact te komen met mensen die gisteravond vanaf 22.30 uur iets hebben gezien.
De politie heeft vannacht onderzoek gedaan aan de Parallelweg LS, de Gieskesstraat, een deel van de Veloursstraat en de Trijpstraat. Ook doet de politie buurtonderzoek.
"Het incident heeft plaatsgevonden met een auto. We kunnen dus nagaan dat er op een andere plek iets is gebeurd en niet perse op de plek waar de auto tot stilstand is gekomen", zegt Westerhoff.
Vanmorgen is een deel van de fietssnelweg F35 nog dicht, in verband met het onderzoek. Dat onderzoek gaat vandaag verder.
De witte tenten staan er vanmorgen nog steeds
De witte tenten staan er vanmorgen nog steeds © News United / Jordi Heinen

Botsing

Een brandweerman die op weg was naar de Parallelweg LS, heeft onderweg een ongeluk gehad. Hij botste in Almelo op de kruising van de van Rechteren Limpurgsingel met de Nijreessingel op een auto.
De passagier van de auto raakte hierbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.