Nieuws

Slachtoffer dodelijke schietpartij Hengelo 'deed alles om drugs te verkrijgen'

Onderzoek op de plek waar gisteravond een 32-jarige man uit Hengelo werd doodgeschoten.
Onderzoek op de plek waar gisteravond een 32-jarige man uit Hengelo werd doodgeschoten. © NewsUnited/Dennis Bakker
De 32-jarige man die gisteravond is omgekomen bij een schietpartij in de omgeving van het station in Hengelo is Musa Ata uit die plaats. Dat bevestigen bronnen in het milieu aan RTV Oost. De man deed alles om aan drugs te komen en was berucht om stelen en oplichten, aldus diezelfde bronnen. Vanavond werd de auto van het slachtoffer afgevoerd.
Ata, lid van motorclub No Surrender Nation, stond ook bekend onder de naam Musa Erdogan. Hij groeide op in de omgeving waar hij gisteravond laat dood achter het stuur van zijn auto werd gevonden.
Gisteravond werd ter hoogte van het Gol's flatgebouw aan de Trijpstraat een auto beschoten. De bestuurder van de auto ging er vol gas vandoor, op de vlucht voor zijn belagers.

Fietssnelweg F35

De vluchtpoging eindigde met een botsing tegen een lantaarnpaal op fietssnelweg F35 in Hengelo. Het slachtoffer reed in zijn vlucht, op de hoek waar de Paralleweg overgaat in de Veloursweg rechtdoor over de stoep, waarna hij tegen de lantaarnpaal tot stilstand kwam.
Ooggetuigen vertelden vanmorgen dat buurtbewoners meteen toesnelden en nog hebben geprobeerd het slachtoffer te reanimeren. Dit werd leven later overgenomen door gealarmeerde hulpverleners, maar het slachtoffer bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen.

Auto afgevoerd

De auto van het slachtoffer werd vanavond door een sleepbedrijf afgevoerd van de plaats delict. De auto is zwaar beschadigd. De voor- en zijruit van het voertuig is afgeschermd met plastic. Op de locatie doet een forensisch team nog onderzoek, onder andere met een drone om zo de aangetroffen situatie vast te leggen voor onderzoek. Ook zijn speurhonden ingezet.
De auto van het slachtoffer van de schietpartij in Hengelo, gisteravond, werd woensdagavond weggesleept.
De auto van het slachtoffer van de schietpartij in Hengelo, gisteravond, werd woensdagavond weggesleept. © NewsUnited/Jordi Heinen
Het is nog onbekend wat de aanleiding is voor het schietincident. Of de man is omgekomen door kogels of door het auto-ongeluk, is evenmin bekend. De politie roept mensen die gisteren rond half elf 's avonds in de omgeving waren op zich te melden. Ook is ze op zoek naar mensen die rond die tijd filmpjes hebben gemaakt en naar mensen in de omgeving in het bezit van een dashcam of bewakingsbeelden.
In een auto in Hengelo is gisteravond een dode man gevonden. De politie dacht eerst dat hij was overleden door een verkeersongeluk, maar concludeerde al vrij snel dat er sprake was van een misdrijf. De man werd iets voor middernacht op de Parallelweg LS, vlakbij het station, gevonden. Bij de politie kwam een melding van een verkeersongeluk binnen, maar op basis van sporen bij de auto concludeerde de politie dat het om een misdrijf gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.