Betaald voetbal

Go Ahead Eagles verliest ruim van Standard Luik

De tweede nederlaag in de voorbereiding van Go Ahead Eagles is een feit. In het Gelderse Garderen ging de ploeg van trainer René Hake onderuit tegen het Belgische Standard Luik. Het werd 1-5.
Go Ahead Eagles kwam nog wel op voorsprong tegen Standard dankzij een doelpunt van Finn Stokkers. De aanvaller, die deze zomer transfervrij binnen kwam wandelen in De Adelaarshorst, scoorde met een goed schot na een fraaie actie.

Gelijkmaker

Naast Stokkers stonden ook De Lange, Deijl, Fontán, Kuipers, Idzes, Linthorst, Lidberg, Rommens, Adekanye en Berden in het eerste bedrijf op het veld, maar zij konden niet voorkomen dat de Belgen voor de rust op gelijke hoogte kwamen. Noë Dussenne knikte raak namens Standard.

Nieuwe namen

Hake stuurde voor de tweede helft elf nieuwe namen het veld op. Het voornamelijk uit jongelingen bestaande elftal - met onder meer aanwinsten Enric Llansana en Jahnoah Markelo in de gelederen - was niet opgewassen tegen Standard, dat via Brahim Ghalidi (2x), Lucas Noubi en Eden Shamir uitliep naar een ruime zege: 1-5.