Nieuws

Hachelijke momenten in hoogwerker: machine zakt weg tijdens verwijderen rupsennest

Hachelijke momenten in hoogwerker
Hachelijke momenten in hoogwerker © News United
Voor een rupsenbestrijder in Raalte was het een enerverende donderdagochtend. Op grote hoogte was hij bezig om een nest met eikenprocessierupsen weg te halen, toen de hoogwerker die hij gebruikte plotseling begon weg te zakken in de grond.
De klus moest geklaard worden aan de Weidelaan in Raalte. Medewerkers van het bedrijf werkten daarbij vanuit een hoogwerker met aan de onderkant stempelpoten. Ze maakten echter geen gebruik van zogeheten stempelplaten, waar de poten op kunnen steunen, waardoor de hoogwerker wegzakte in de grond.
Op dat moment zat de persoon in de hoogwerkerbak al hoog in de bomen om de rupsen weg te halen. Om hem in veilige haven te brengen moest de brandweer er aan te pas komen. Deze wilde de medewerker in eerste instantie met een ladder bevrijden, maar daarvoor was de man al zo hoog, dat het onveilig zou worden.

Tweede hoogwerker

En dus moest de brandweer een hoogwerker uit Zwolle over laten komen om de medewerker naar beneden te halen. Na het verwijderen van een paar takken was de weg vrij voor de man om over te stappen op het bakje van de brandweerhoogwerker, om vervolgens veilig weer de grond te bereiken. Het bedrijf moet zelf een oplossing zien te vinden om de hoogwerker weg te krijgen.
Hachelijke momenten in hoogwerker
Hachelijke momenten in hoogwerker © News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.