Nieuws

Monique vreest voetgangersgebied rondom haar fietswinkel in Zwolle: "Gaat voor ons niet werken"

Monique vreest voetgangersgebied rondom haar fietswinkel in Zwolle
Monique vreest voetgangersgebied rondom haar fietswinkel in Zwolle © RTV Oost / Niki Nijboer
Fietsen voor de winkel: Monique Wouters vreest dat dit bij Scholten Fietsgoed in het Zwolse Stadshagen straks niet meer mogelijk is, als winkelcentrum Stadshagen wordt uitgebreid. Door de uitbreiding met honderden woningen en een nieuwe parkeergarage zou er voor de deur van Scholten mogelijk een voetgangersgebied komen. "Dat gaat voor ons niet werken", vertelt de eigenaresse van de winkel.
"Ik wil werken zoals een fietsenwinkel doet", vervolgt Wouters. "En dat is dat je met de fiets bij de zaak kan komen."
Afgelopen dinsdag stapten de eigenaren van Scholten naar de Raad van State om schorsing te eisen van het nieuwe bestemmingsplan waarin dit wordt geregeld. De Belvédèrelaan, waar Scholten Fietsgoed gevestigd is, zou in de nieuwe opzet een voetgangersgebied moeten worden.
"Nu kun je gewoon met de fiets bij de winkel komen", legt Wouters de huidige situatie uit. "Mensen die hun fiets ter reparatie aanbieden of een nieuwe willen kopen, zij kunnen hiervoor een stukje fietsen. Maar ook onze monteurs, die de fietsen repareren, moeten na die tijd zeker een testrondje kunnen maken."
Fietsenwinkel vreest nieuw voetgangersgebied in Zwolle

Reactie gemeente

De gemeente Zwolle heeft in een gesprek aangegeven dat het nog niet zeker is dat het voetgangersgebied er gaat komen. De beslissing hierover wordt pas genomen als er een verkeersbesluit ligt. Eerder gaf de gemeente in een reactie op de zienswijze van Scholten al aan dat 'de uitbreiding een eenheid vormt met het bestaande winkelcentrum'.
En dat 'het plein tussen bestaand en nog te bouwen winkelcentrum, een aantrekkelijk en comfortabel verblijfshart wordt voor bezoekers en bewoners van het winkelcentrum'. Zolang de zaak bij de Raad van State loopt, reageert de gemeente verder niet.
Wouters: "Binnenkort komt er een uitspraak of dit de juiste procedure was. Anders hoop ik dat we misschien met de gemeente om tafel kunnen, zodat we oplossingen kunnen creëren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.