Nieuws

'Vakantieprik' of herhaalprik: weer veel animo voor coronavaccinatie in Overijssel

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP
Het is weer flink drukker bij de vaccinatielocaties van de GGD in Overijssel. Met de oplopende besmettingscijfers en de zomervakantie voor de deur, laten veel mensen een extra vaccinatie zetten. "We zaten voor de zomer op zo'n duizend prikken, nu zetten we drie- tot vierduizend prikken per week in Twente", zegt Annelies Barrett van de GGD.
Bij de pop-uplocatie in Oldenzaal liet vrijdag een recordaantal van 450 mensen zich vaccineren tegen corona. "Het is de laatste weken echt weer een stuk drukker", zegt Annelies Barrett van de GGD Twente. "Daar zijn we heel erg blij mee, want elke prik is er een. Maar mensen moeten soms wel rekening houden met langere wachttijden. Dus als je moeilijk ter been bent, is het verstandig om een afspraak te maken."

Verschillende groepen

Barrett ziet dat de belangstelling voor een extra coronavaccinatie vanuit verschillende groepen komt. "Momenteel zien we dat de meeste mensen voor de herhaalprik komen, dat is de doelgroep van zestig jaar en ouder. Er zijn ook nog mensen die de booster moeten halen. Zij hebben door omstandigheden, vaak corona, die derde prik nog niet gehaald."
Ook de zomervakantie die voor de deur staat, speelt volgens de GGD een rol. "Wij vragen weleens: waarom laat u zich prikken? Dan horen we dat vakantie een heel belangrijke reden is. Het land waar ze naartoe willen, heeft vaccinatie-eisen. En we merken ook dat de toename van het aantal coronapositieven en corona in de omgeving ervoor zorgt dat mensen nu alsnog de prik halen."
"Ik vind het voor mezelf belangrijk, maar ook voor een ander", zegt deze vrouw:
Weer veel animo voor coronavaccinaties in Overijssel

Vaker open

Om de toeloop aan te kunnen, zijn de vaccinatielocaties in Almelo, Deventer en Zwolle vanaf deze week een dag vaker open. Ook zetten beide GGD'en in Overijssel extra personeel in.
De 'herhaalprik', dat is de prik voor mensen die de eerste prikken en de boosterprik al hebben gehad, is overigens nog maar voor een beperkte groep beschikbaar. Het gaat daarbij onder andere om zestigplussers, mensen met een ernstige afweerstoornis en mensen met het syndroom van down, aldus de Rijksoverheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.