Voormalig autocoureur uit Goor is gezicht van 'Cannabis Aangenaam'

Bart Hissink, de voormalig autocoureur uit Goor, wordt het gezicht van de campagne 'Cannabis Aangenaam'. Hissink is zelf een frequent gebruiker van softdrugs, nadat hij bij een auto ongeluk in 2009 ernstig hersenletsel opliep.

Hissink merkt nog steeds de gevolgen van dat ongeluk. Door het gebruik van cannabis is de pijn minder en voelt hij zich rustiger. Samen met het VOC, het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, wil hij campagne voeren voor legalisatie van softdrugs. Hissink wordt het gezicht op onder meer posters en in advertenties waarin het VOC de kwestie aan de orde wil stellen.

Volgens hem ligt er een taboe op het gebruik van softdrugs. Door de campagne hoopt hij dat mensen die softdrugs gebruiken dit durven toe te geven. Ook gaat hij gesprekken aan met politici. Zo is Hissink donderdagavond aanwezig bij een congres van de VVD in Enschede om daar te lobbyen.

Hissink vindt dat iedereen thuis zonder beperkingen wiet en hasj moet kunnen verbouwen voor eigen gebruik. Ook pleit hij ervoor het bevoorraden van coffeeshops op een legale manier gedaan moet kunnen worden.

Meer over dit onderwerp:
wiet Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren