Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: met de autoambulance via de oprit rechts inhalen op 'dodenweg' N36

Met de autoambulance de oprit van 'dodenweg' N36 gebruiken om rechts in te kunnen halen.
Met de autoambulance de oprit van 'dodenweg' N36 gebruiken om rechts in te kunnen halen. © RTV Oost
Traditioneel komen we aan het eind van het jaar met een top tien van de meest opmerkelijke fragmenten uit onze rubriek Oost op het Asfalt. We weten nu al dat deze video daarin een hoge vermelding gaat krijgen. De bestuurder van deze autoambulance gebruikt namelijk de oprit van de levensgevaarlijke 'dodenweg' N36 om een trage voorganger rechts in te halen
Het gaat om alweer een wat oudere video - getuige het feit dat er nog geen blad aan de bomen zit - maar we wilden 'm u beslist niet onthouden. Het tafereel speelt zich af op de N36 ter hoogte van Westerhaar. De bestuurder van deze autoambulance lapt daarbij meerdere verkeersregels rigoureus aan zijn laars.
Met de autoambulance rechts inhalen op 'dodenweg' N36

Bizarre inhaalactie

Blijkbaar ergert de weggebruiker zich groen en geel aan de trage voorganger. Want bij de eerste de beste gelegenheid gaat hij er voorbij. Al doet hij dat wel op een op z'n zachtst gezegd hele bijzondere wijze. De bestuurder van de autoambu gebruikt de oprit namelijk om de slome automobilist te passeren. En doet dat rechts - strikt verboden dus.
Dat de bestuurder met zijn autoambulance op dat moment op de 'dodenweg' N36 rijdt - berucht om z'n vele (dodelijke) ongelukken - maakt blijkbaar weinig indruk en vormt geen enkel beletsel voor de bizarre inhaalactie. Vervolgens ziet hij maar net op tijd weer kans in te voegen. Met dank ook aan die trage automobilist, die nog zo galant is even op de rem te trappen zodat de bestuurder van de autoambu niet met de hele combinatie in de berm belandt.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.