nieuws

SP Zwolle protesteert tegen plannen voor ontslagen bij Wezo Zwolle

Sociale werkvoorziening Wezo in Zwolle
Sociale werkvoorziening Wezo in Zwolle © RTV Oost
De sociale werkvoorziening Wezo in Zwolle is van plan om te bezuinigen op banen in de werkleiding. Een slecht idee, vindt de SP in Zwolle. Die wil dat de plannen vooralsnog van tafel gaan. Dit omdat de gemeenteraad zich nog niet uitgesproken heeft over de toekomst van de Wezo, aldus de partij.
Wezo heeft in opdracht van de vijf aandeelhoudende gemeenten - Zwolle, Dalfsen, Raalte, Zwartewaterland en Hattem - volgens de SP Zwolle haar oorspronkelijke begroting over 2015 bijgesteld. Gevolg daarvan is dat er banen in de begeleiding gaan verdwijnen. Omgerekend zou er sprake zijn van 8,3 voltijdbanen, aldus een opgestelde motie van de partij.

"Veel onrust"

SP-gemeenteraadslid Bert Sluijer: "Werden eind vorig jaar de tijdelijke contracten van de SW-medewerkers op het nippertje veiliggesteld; nu wordt het begeleidend personeel met ontslag bedreigd. Dat leidt tot veel onrust bij zowel SW-medewerkers als het ondersteunend personeel."
Volgens Sluijer verdwijnt met de voorgenomen ontslagen veertien procent van de begeleidingscapaciteit bij Wezo. "Een hoop kennis dreigt zo verloren te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.