Nieuws

Honderden ouderen swingen op Willeke Alberti in Heino: "Verdiend na twee jaar corona"

Willeke Alberti in Heino
Willeke Alberti in Heino © RTV Oost
Een middag om nooit te vergeten. Dat hebben ouderen na twee jaar corona wel verdiend, dacht een weldoener uit Heino, die speciaal voor de ouderen in het dorp Willeke Alberti heeft ingehuurd voor een concert. Zo'n 450 ouderen genoten van het gratis optreden van de zangeres.
Advocaat met slagroom, tientallen rollators en overal scootmobiels: honderden mensen zitten zaterdagmiddag in de sporthal in Heino. Handjes in de lucht en, voor wie het nog kan, meelopen met Willeke Alberti in de polonaise. Klassiekers als Geef Mij Maar Amsterdam, Telkens Weer en Ome Jan: allemaal waren ze te horen in het Heinose.
Het gratis feest was bedoeld voor alle senioren uit Heino en omgeving. "We hebben heel veel groepen uitgenodigd die het aangaat. We hebben de Zonnebloem gevraagd, de thuiszorg gevraagd en de verzorgings- en verpleeghuizen in de omgeving", zegt organisator Wim Herder.
Bekijk in de video hoe Willeke Heino liet swingen:
Honderden ouderen swingen op Willeke Alberti in Heino

Anonieme sponsor

Een anonieme sponsor had Willeke Alberti geboekt. "Er is een ondernemer in Heino die er een paar centen voor over heeft om de oudere mensen, die met corona niet naar buiten konden, een feestje te geven. Het is geweldig, ik geniet", aldus Herder.
Muziekvereniging Ons Genoegen ondersteunde het optreden van de bekende zangeres. Samen brachten ze een aantal nummers ten gehore.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.