Nieuws

Antiqfair als kers op de taart tijdens Deventer Boekenmarkt

De 32e editie van de Deventer Boekenmarkt krijgt extra glans door een verkoopexpositie van zeldzame oude boeken en hoogwaardige oude en moderne kunst. De zogenoemde Antiqfair in de Bergkerk is een initiatief van vader Peter en dochter Anna Dullaert. De beurs moet de Deventer Boekenmarkt alsnog van elan voorzien. Als nasleep van de coronacrisis werd eerder duidelijk dat er dit jaar geen 800 maar slechts 500 boekenkramen geplaatst worden. Op De Brink komen zelfs helemaal geen kramen.
De Antiqfair in de Bergkerk krijgt tijdens de komende Deventer Boekenmarkt 10 stands van bijzondere antiquaren (verkopers van oude boeken) en antiquairs (handelaren in antieke voorwerpen). Dat wordt omlijst met 20 lezingen door onder meer curatoren van de Deventer musea. Thema daarbij is 'Van Hanzeverbond tot Zijderoute'. Ook is er de expositie 'Woord wordt beeld en beeld wordt boek' van Rob Smolders. Deze expositie werd afgelopen vrijdag al geopend.
We hopen met Antiqfair gat op de Brink te kunnen vullen
Anna Dullaert
Anna Dullaert: "We hopen met de Antiqfair het gat dat is ontstaan op De Brink te kunnen vullen". Peter Dullaert vult aan: "Er ontstaat nu een lint van boeken en antiek van de Welle via de Brink naar de Bergkerk." Inmiddels is overigens duidelijk geworden dat de Brink niet helemaal leeg zal blijven tijdens de komende Boekenmarkt. Er komen geen boekenkramen, maar er zal een doorlopende voorstelling zijn die aansluit op het thema boeken

Dikke portemonnee

De manifestatie in de Bergkerk zien beide initiatiefnemers als een kers op de taart van de Boekenmarkt. Peter Dullaert: "In de Bergkerk komen mensen aan hun trekken die nóg iets mooiers, en nóg iets zeldzamers willen zien dan de mooie, oude boeken die je in de kramen van de boekenmarkt vindt." Volgens Dullaert moeten mensen die er iets willen kopen wel een dikke portemonnee meenemen. "Maar je mag ook gerust komen kijken, dat is helemaal niet erg. Als er maar 1 op de 100 iets koopt zijn wij al tevreden en als mensen er gewoon van komen genieten vinden we het ook al prachtig."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.