Nieuws

Langstzittende burgemeester van Overijssel stopt ermee: Ton Strien vertrekt bij Olst-Wijhe

Ton Strien stopt ermee
Ton Strien stopt ermee © Gemeente Olst-Wijhe
Na vijftien jaar krijgt Olst-Wijhe een nieuwe burgemeester. Ton Strien stopt per 1 september. Hij vindt het begin van de nieuwe collegeperiode een goed moment om het stokje over te dragen.
Strien (64) was sinds september 2007 burgemeester van Olst-Wijhe, daarmee is hij de langstzittende burgemeester in Overijssel op dit moment. Volgens de vertrekkend burgervader vraagt het ambt veel van hem. "Ik heb mij daarom de vraag gesteld of ik die passie ook de komende jaren nog kan opbrengen. Er ligt nu een mooie strategische raadsagenda en een daarop gebaseerd bestuursakkoord en bovendien hebben we sinds 5 juli een nieuw college. Voor mij een passend moment om het stokje over te dragen."
Burgemeester Strien maakt in deze videoboodschap zijn vertrek bekend:
"Ik dank iedereen met wie ik de afgelopen vijftien jaar heb mogen samenwerken", vervolgt hij. "Het was een groot voorrecht om burgemeester van Olst-Wijhe te mogen zijn en houd hieraan voor altijd dierbare herinneringen over." Eerder was Strien onder andere Statenlid in de provincie Utrecht en wethouder in de gemeente Houten.
Het is op dit moment nog niet bekend wie de tijdelijke opvolger van de burgemeester zal worden. Dit wordt bepaald door Andries Heidema, Commissaris van de Koning van Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.