nieuws

Vrachtwagenchauffeur uit IJsselmuiden pleit voor parkeerplekken LZV's

Beroepschauffeur Roelof Bonte van transportbedrijf Wezenberg uit IJsselmuiden heeft de Tweede Kamer ingeschakeld om parkeerplek voor zijn extra lange vrachtwagen te krijgen.
Inmiddels rijden er in Nederland ruim duizend zogenoemde LZV-vrachtwagens. Een combinatie van een trekker met twee opleggers en een totale lengte van zo'n 25 meter.

Opleggers één voor één afleveren

Bij het uitleveren van goederen in binnensteden en net over de Duitse grens hebben de berijders van deze voertuigen een probleem. De lange combinaties mogen hier namelijk niet komen.
De oplossing is simpel. Door vlak voor de bestemming de beide opleggers één voor één af te leveren, kan het werk doorgaan. Maar daarvoor moet er dus een tweede oplegger tijdelijk geparkeerd worden. En daarvoor ontbreekt vaak plek of de chauffeur krijgt een bekeuring, omdat de oplegger op een verkeerde plek of in de weg zou staan.

Tweet aan Tweede Kamerleden

Roelof Bonte wil dat dit probleem wordt aangepakt en stuurde daarom een tweet naar meerdere Tweede Kamerleden. Vandaag kwam kamerlid Barbara Visser van de VVD naar IJsselmuiden. Zij liet zich door Roelof en zijn collega's informeren over het probleem en reed een stuk mee met een LZV-vrachtwagen. Haar conclusie: dit moet worden opgelost. Inmiddels heeft ze een brief naar de minister gestuurd om aandacht te vragen voor het parkeerprobleem.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.