Nieuws

Supermarkteigenaar liegt over mailtje waarin hij personeel afraadt coronatest te doen

Bedrijfsleider Ivo Pleijhuis van de Plus supermarkt in Tubbergen heeft zich in de nesten gewerkt met een mail die hij aan zijn personeel heeft gestuurd. In die mail schrijft hij onder meer dat medewerkers zich niet moeten testen op corona, want "wie niet test, heeft geen corona". De ondernemer zei eerder dat een medewerker had ingelogd op zijn computer en de mail had gestuurd.
"Het is allemaal krap! Roosters zijn krap! Jij werkt, zodat je collega op vakantie kan én andersom", staat in de mail. "Steek dat staafje AUB niet in je neus tenzij je ONMEUNIG ligt te creperen van de griep of pijn." De volledige mail lees je hier:
RTV Oost nam een dag voor deze publicatie contact op met de supermarktondernemer. In dat telefoongesprek zei Pleijhuis dat een medewerker had ingelogd op zijn computer. "Ik weet op welke mails jij doelt, maar dat is niet op waarheid berust. Mijn naam staat er boven, maar ik heb ze dus niet verstuurd en was er ook niet bij betrokken. Dit is nu een intern onderzoek, ik ben aan het achterhalen wie die mails heeft gestuurd."
Een dag later komt Pleijhuis van dit verhaal terug. Op de Facebookpagina van de supermarkt legt de ondernemer uit dat hij de mail wel degelijk heeft verstuurd. "Heel fout, maar eerlijk gezegd is het gewoon een noodkreet van een stel ondernemers die het anders deze zomer mis zien gaan." Lees hieronder de volledige verklaring van Pleijhuis:
In de verklaring gaat de ondernemer niet in op de andere gestelde 'regels', zoals dat medewerkers zonder (schoolgaande)kinderen worden verzocht buiten de schoolvakanties om vrij te nemen. Dit valt in Nederland niet onder discriminatie, maar wel onder ongelijke behandeling.
Pleijhuis wil ons echter niet meer te woord staan, dus hoe de supermarkt met deze regels zal omgaan, is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.