Nieuws

Soli Deo Gloria uit Ommen naar het Wereld Muziek Concours

Soli Deo Gloria Ommen
Soli Deo Gloria Ommen © RTV Oost/ Vincent Corjanus
Gaat het ze lukken? Muzikanten van Soli Deo Gloria uit Ommen proberen dit weekend wereldkampioen te worden. Ze willen zaterdag de sterren van de hemel spelen in Kerkrade, waar muzikanten van overal ter wereld naartoe komen om te strijden om de wereldtitel.
Voor het fanfareorkest uit Ommen is het de eerste keer dat ze deelnemen. Het slagwerkensemble van de verenging heeft al wel meerdere keren meegedaan aan de wedstrijd.
Soli Deo Gloria uit Ommen strijdt om de wereldtitel

Een doel

Orkestlid Christiaan van Elburg is opgegroeid met fanfaremuziek. ''Ik ging als kind altijd mee met mijn vader. Ik ben er helemaal mee vergroeid.'' De muzikant kijkt enorm uit naar het concours in Kerkrade. ''We werken met z'n allen naar een doel toe. Ik heb gezonde spanning.'' Voor Van Elburg is winnen niet per se het doel. ''We vinden het veel belangrijker om met z'n allen deze ontwikkeling door te maken.''
Soli Deo Gloria Ommen
Soli Deo Gloria Ommen © RTV Oost / Vincent Corjanus
De vereniging uit Ommen heeft een rijke historie. Op 27 februari 1935 werd de Christe­lijke Muziekvereniging Soli Deo Gloria opgericht. De muziekvereniging heeft een fanfare- en slagwerkafdeling. Beide afdelingen bestaan uit een A-, een B- en een C-onderdeel. De A-afdeling gaat zaterdag 23 juli naar het muziekconcours in Kerkrade.

Groots muzikaal spektakel

Het Wereldmuziekconcours (WMC) wordt al sinds 1951 om de vier jaar in Kerkrade gehouden. Het muzikale gebeuren combineert wedstrijden voor amateurblaasorkesten, marching- en showbands, slagwerkensembles en dirigenten met hoogwaardige concerten door meestal professionele orkesten en ensembles en een Buitenfestival in de binnenstad van Kerkrade. Er doen ongeveer 19.000 muzikanten mee uit alle hoeken van de wereld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.