Nieuws

Fractievoorzitter CDA Hardenberg stapt op omdat partij geen onderzoek doet naar lek

Piet-Cees van der Wel
Piet-Cees van der Wel © ANP
De CDA-fractie in Hardenberg heeft besloten geen onderzoek te doen naar het lekken van een interne memo. Fractievoorzitter Van der Wel, die de memo schreef, heeft daarom besloten op te stappen. Hij gaat verder als zelfstandig raadslid.
In mei kwam een interne fractiememo op straat te liggen waarin fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel twijfelt over de bestuurlijke ervaring van toenmalig wethouderskandidaat Linda Verschuur (OpKoers.nu). De CDA-fractie kondigde een extern onderzoek naar het lekken van de memo aan, maar komt daar negen weken later toch van terug. “We hebben er de financiële middelen niet voor en het is maar de vraag of er iets uitkomt”, zegt partijvoorzitter Bert Linde.

Zelfstandig raadslid

“Ik betreur deze beslissing van de CDA-afdeling enorm”, schrijft Van der Wel in een verklaring. “Ik vind het ook heel vreemd dat dit met de CDA-fractie is besproken. Er zit immers minimaal één iemand met een belang om dit niet uit te zoeken.”
Van der Wel stapt op bij het CDA, maar blijft actief in de gemeenteraad van Hardenberg. “Bijna achthonderd mensen gaven mij het vertrouwen tijdens de verkiezingen. Hoewel ik het liever anders had gezien, ga ik als zelfstandig raadslid verder om me in te zetten voor de gemeente Hardenberg.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.