Nieuws

Echtpaar van dubieus bouwbedrijf dat boze klant gijzelde blijft vast tot aan rechtszaak

Gang met cellen (foto ter illustratie)
Gang met cellen (foto ter illustratie) © Getty Images
Het echtpaar uit Almelo, dat als eigenaren van een omstreden bouwbedrijf een boze klant heeft gegijzeld, blijft vastzitten tot aan de rechtszaak. De raadkamer van de rechtbank Overijssel heeft het voorarrest tegen de twee met negentig dagen verlengd.
De gijzeling speelde zich vorige maand af in de woning van het echtpaar aan De Merel in Almelo. Daar hadden ze een 37-jarige man enige tijd in hun huis vastgehouden. Dat deden ze samen met een 41-jarige handlanger.
Nadat het slachtoffer kans zag te ontsnappen, drong kort daarop een zwaarbewapend arrestatieteam de woning binnen en overmeesterde de drie gijzelnemers. Overigens is onduidelijk wat de relatie is tussen deze derde gijzelnemer en het echtpaar.

Negatief in het nieuws

Zoals RTV Oost meldde had het echtpaar het bedrijf Bouwadvies Anro: een afkorting van hun beider voornamen.
Het bedrijf kwam echter meermaals op negatieve wijze in het nieuws en had nogal wat ontevreden klanten. Die klanten klaagden op internet over het geleverde "prutswerk" of dat ze een aanbetaling hadden gedaan, maar dat er vervolgens nooit wat werd geleverd. Daarbij schoten ze er soms tienduizenden euro's bij in.
Waarschijnlijk heeft een boze klant verhaal willen halen op het privéadres van het ondernemersechtpaar, waarna dit totaal uit de hand is gelopen. Het slachtoffer werd bij de gijzeling behoorlijk toegetakeld en moest zich later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.

Eerder failliet

De man en vrouw hadden voorheen het bedrijf Veka Bouw. Nadat dit medio 2017 failliet ging, kwamen ze verder in de financiële problemen toen de curator hen wegens onbehoorlijk bestuur aansprakelijk stelde en de schade privé op ze verhaalde. Daarbij ging het om een bedrag van circa drie ton.
Dit bleek echter niet op het echtpaar te verhalen, waarna het faillissement wegens een gebrek aan baten werd opgeheven.
Niettemin zag het echtpaar toch weer kans een nieuw bedrijf op te starten: hun huidige bedrijf Bouwadvies Anro, dat is gespecialiseerd in kunststof kozijnen.
Nadat de twee na de gijzeling werden aangehouden, werd hun voorarrest gisteren met 90 dagen verlengd. Dat houdt in dat ze vast blijven zitten totdat de rechtbank hun zaak voor het eerst in het openbaar behandelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.