Nieuws

In goed overleg blokkeren: zo doen boeren dat bij het distributiecentrum in Raalte

Opnieuw boerenprotest bij distributiecentrum, maar nu tijdelijke blokkades
Opnieuw boerenprotest bij distributiecentrum, maar nu tijdelijke blokkades © RTV Oost
De gemeente Raalte wil helemaal geen blokkade bij het distributiecentrum, de actievoerders zetten het liefst alles vast. Beide partijen zijn vanmiddag tot een tussenoplossing gekomen: iedere Jumbo-vrachtwagen mag maximaal 10 minuten worden tegengehouden. Een poldermodel voor de acties.
Burgemeester Martijn Dadema kondigde vorige week de noodverordening af, nadat boeren het distributiecentrum van de Jumbo hadden geblokkeerd. Sindsdien was het verboden om te demonstreren bij het distributiecentrum. Tot ongenoegen van de boeren, die naar de rechter stapten.
De rechter bracht beide partijen opnieuw om tafel, waarna het compromis uit leek te komen op: wél weer mogen demonstreren, maar niet blokkeren. Maar in het verdere contact met de gemeente is uiteindelijk de tussenoplossing bedacht die de boeren sinds 14.00 uur vanmiddag toepassen.
Boerenprotest nieuwe vorm bij distributiecentrum Raalte
“Dit is nog te overzien, want met al die grote vertragingen zijn we wel klaar”, zegt een chauffeur. "Maar ik denk alleen dat dit protest voor de boeren niks uithaalt." De boeren bij het distributiecentrum willen niets zeggen over de actie van vandaag.
In goed overleg blokkeren: zo doen boeren dat bij het distributiecentrum in Raalte
In goed overleg blokkeren: zo doen boeren dat bij het distributiecentrum in Raalte © RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.