Betaald voetbal

Doelman Sven Jansen tekent profcontract bij Go Ahead Eagles

Sven Jansen
Sven Jansen © Erik Pasman
Sven Jansen heeft zijn eerste profcontract getekend bij Go Ahead Eagles. De 17-jarige doelman ligt tot medio 2025 vast in De Adelaarshorst.
Jansen, die in 2019 de overstap maakte van SV Schalkhaar naar de eredivisieclub uit Deventer, is blij met de nieuwe verbintenis. "Ik vind het natuurlijk fantastisch dat ik bij de club uit mijn geboortestad een verbintenis heb mogen tekenen. Afgelopen Eredivisieseizoen was uiteraard mooi om mee te maken, al moest ik het toen vooral hebben van trainingen met de eerste selectie en wedstrijden met Go Ahead Eagles Onder-21.”

Ontwikkeling

In de voorbereiding op het aanstaande seizoen kreeg Sven Jansen al de nodige speeltijd tijdens de oefenwedstrijden die het team van René Hake speelde. “Mooi dat ik de kans krijg, daar spreekt vertrouwen uit”, legt Jansen uit.
"Elke wedstrijd die ik bij het eerste elftal onder de lat sta, is goed voor mijn ontwikkeling. Dat merk je als doelman gelijk bij tegenstanders als PAOK Saloniki en Standard Luik. Aankomend seizoen wil ik me als vaste doelman van de eerste selectie verder ontwikkelen. Mijn ultieme doel is uiteraard om de komende jaren door te groeien naar eerste doelman van Go Ahead Eagles.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.