Fred Rutten

Trainer Fred Rutten uit Overdinkel definitief weg bij Feyenoord

Feyenoord bevestigt vertrek trainer Fred Rutten
Feyenoord bevestigt vertrek trainer Fred Rutten © Pro Shots
Trainer Fred Rutten uit Overdinkel vertrekt definitief bij Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft dat vandaag bevestigd.
"Onze ambities verschillen niet veel van elkaar'', zei Rutten maandag in een verklaring op de website van Feyenoord. "Maar als het gaat om de mogelijkheden om de definitieve stap richting de top te zetten, dan komt mijn visie niet overeen met die van de club."
Rutten was pas bezig aan zijn eerste seizoen in Rotterdam. Hij kende een goede eerste seizoenshelft, maar na de winterstop vallen de resultaten tegen.

Terugkeer naar FC Twente

Dat Rutten zou vertrekken hing al enige tijd in de lucht. Hoewel Feyenoord verschillende keren had aangegeven graag verder te willen met de trainer, hield Rutten de boot af. De laatste weken wordt hij ook in verband gebracht met FC Twente. Hij zou daar aan de slag kunnen als technisch directeur.

Geen contact

FC Twente maakte vorige week het vertrek van Cees Lok, de huidige technisch manager, bekend. Dat wakkerde de geruchten over een eventuele komst van Fred Rutten alleen maar verder aan. Hoewel FC Twente en Rutten ontkenden dat er contact is geweest. Het is bovendien de vraag of Fred Rutten op dit moment trek heeft in een avontuur bij FC Twente, waar hij al twee periodes als trainer actief was. FC Twente maakt sportief, maar vooral ook financieel zware tijden door. De financiële mogelijkheden zullen beperkt zijn in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.