Betaald voetbal

GA Eagles haalt Willumsson en Edvardsen

Willum Willumsson
Willum Willumsson © Henny Meyerink/GA Eagles
Go Ahead Eagles heeft zich opnieuw versterkt voor komend seizoen. De IJslander Willum Willumsson komt over van Bate Borisov en tekende voor twee jaar. Later op de dag presenteerde de club de Noor Oliver Edvardsen.
De middenvelder is enkelvoudig international voor IJsland. Hij speelde de laatste drie jaar voor de club uit Wit-Rusland, daarvoor kwam de 23-jarige speler uit voor Breidablik in zijn eigen land.

Grote traditie

"Ik vind de Eredivisie een interessante competitie om naar te kijken”, zegt Willumsson. "Nederland heeft een grote traditie als het om voetbal gaat en ik houd van de manier waarop er wordt gespeeld. De Nederlandse voetbalstijl past bij mij en is heel anders dan in IJsland en Wit-Rusland, waar het vooral op tactiek, verdedigen en fysieke strijd aankomt."

Regelmatig in scoringspositie

Paul Bosvelt, technisch manager van de Deventer club: "De wil van Willum zelf om bij ons te komen spelen, was een belangrijke factor. Willum is een linksbenige middenvelder die door zijn tactische inzicht en passing voor creativiteit kan zorgen. Hij heeft daarnaast een groot loopvermogen. Door zijn gevoel voor de ruimtes komt hij bovendien ook regelmatig in scoringspositie."
Oliver Edvardsen
Oliver Edvardsen © Henny Meyerink/GA Eagles

Linksbuiten Edvardsen

Edvardsen is de aanvallende versterking waar de Deventer club nog naar zocht. Hij komt over van Stabaek uit zijn geboorteland. "Mijn persoonlijke doel is om mezelf in Nederland verder te ontwikkelen en een betere versie van mezelf te worden. Maar samen in de Eredivisie blijven, is en blijft natuurlijk het grootste doel van de club, het team en de supporters. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen", zegt de Noor.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.