nieuws

Burgemeester Dalfsen verontwaardigd na protestactie Partij voor de Dieren

Burgemeester Han Noten van Dalfsen is verontwaardigd na de uit de hand gelopen protestactie van de Partij voor de Dieren in Dalfsen afgelopen zaterdag. De burgemeester vindt dat de aanwezigen niet respectvol met elkaar zijn omgegaan.
De Partij voor de Dieren voerde samen met omwonenden actie tegen een mestvergister in aanbouw. Ze wilden protestborden plaatsen, maar werden bedreigd door boeren die dat wilden verhinderen. Een protesterende vrouw zou zijn mishandeld. De politie heeft uiteindelijk ingegrepen. Bij Noten is maandagochtend nog niet bekend of er inmiddels aangifte is gedaan.

Protestborden waren niet aangekondigd

Volgens de burgemeester zou er in eerste instantie sprake zijn geweest van een werkbezoek van de partij. De gemeente had niet voorzien dat er protestborden meegenomen zouden worden. Volgens Noten heeft de partij 'op een onaangename manier' haar geluid laten horen. Volgens hem is het werkbezoek uiteindelijk een uit de hand gelopen verkiezingscampagne van de Partij voor de Dieren gebleken.
Volgens de dierenpartij zijn de vergisters, waarvan er in Dalfsen eentje in aanbouw is, een gevaar voor de volksgezondheid en het milieu. De burgemeester brengt vandaag een bezoek aan de eigenaar van de mestvergister, waar zaterdag bij het protest onder meer werd geroepen, geduwd en met protestborden werd gegooid. Noten wil ook zijn verhaal horen. Daarnaast wacht Noten af wat er uit een eventueel politieonderzoek komt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.